Eternity

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

She´s the one

Upozornenie: List obsahuje moje subjektíve názory, dojmy a skúsenosti. Nie každý musí súhlasiť, nie každý pochopí. Milá expriateľka, ak si sa našla niekde v texte, podobnosť je náhodná :)
Ahoj.

Rád by som sa ti prihovoril. Takto verejne, prostredníctvom môjho blogu. Zaslúžiš si moje uznanie a poďakovanie za to aká si. Uplynulé roky ma naučili čo hľadať, čoho sa vyvarovať, čo vedieť oceniť a vážiť si to. Teraz sa pokúsim zhrnúť to podstatné do pár riadkov písaného textu, ale skutočnú hodnotu pocítiš jedine osobne.

Si prirodzene krásna žena. Si si vedomá svojich predností, ktoré dokážeš umne zvýrazniť a naopak, drobné nedostatky skryť. Snažíš sa byť pre muža klenot, na ktorý je hrdý. Si žiadaná, no verná, sebavedomá, no nie namyslená. Staráš sa o svoj vzhľad i zdravie. Moja stará mama sa vo svojich 84 rokoch ešte vždy dokáže elegantne obliecť a upraviť, hoci ide len do obchodu. Ty to chápeš. Si žena, ktorá je rada pre svojho muža krásna, aj po rokoch rovnako ako na prvom rande. Tým samozrejme nechcem povedať že sa bojíš ráno zobudiť, vedľa chlapa, nenamaľovaná. Ako som spomenul na začiatku, si prirodzene krásna, kilogram „omietky“, umelé mihálnice, prsia či pery nepotrebuješ. Nepotrebuješ byť ani celá „dočmáraná“, preto že chápeš že tetovania na peknom ženskom tele pôsobia rovnako ako grafity na peknej novej stavbe. Môžu to byť krásne obrazy, aj tak je to zbytočné znehodnotenie.

Fyzická krása...časom pominuteľná. Relatívny pojem. Naviac, krásnych žien je veľa. Na Slovensku sa ani za peknou ženou nemusíš otočiť, lebo za ňou už kráča ďalšia. Preto som vždy hľadal akúsi pridanú hodnotu. Otvorím jednu zo sociálnych sietí, desiatky fotiek krásnych žien. Prejdem sa po bratislavskom nákupnom centre, desiatky krásnych žien. Napriek tomu je ťažké nájsť takú ako si ty. Niekedy si myslím že takmer nemožné. Prečo? Ženy sú vraj ako parkovacie miesta, tie dobré sú už obsadené a voľné sú len pre kryplov. :) Ak už náhodou dotyčná nie je zadaná/vydatá za svoju v poradí osemnástu životnú lásku, často je to prázdna váza, síce pekný obal, no prázdne vnútro. Alebo... dalších xy dôvodov na ďalšie sklamanie. Preto som rád že som našiel hmatateľný dôkaz že aj medzi krásnymi a sexi ženami sú naozaj dobré ženy s rozumom a srdcom na správnom mieste.

Nie si žiarlivá. Samozrejme, občasný, nevinný prejav žiarlivosti je istým spôsobom žiadaný, dáva nám signál že dotyčnej osobe nie sme ľahostajný. Avšak, chorobné žiarlivostné prejavy sú len prejavom komplexov, slabej viery v samého seba a tiež často platí že najviac žiarliví sú tí, ktorí sami podvádzajú a klamú. Chápeš že som typ, ktorý si vždy rozumel so ženami a mám medzi nimi mnoho naozaj dobrých priateľstiev. Tieto priateľstvá prežili aj moje predošlé vzťahy a často mi pomohli v ťažkých chvíľach. Ak máš záujem, alebo to okolnosti zariadia, rád ti kamarátky predstavím, ak ich spoznať nechceš, pochopiteľne to nevyžadujem. Stačí mi vedomie že ich rešpektuješ. Vieš že pre mňa si a vždy budeš na prvom mieste a nemáš potrebu vynucovať si pozornosť. Vieš že dôvera je jeden zo základných pilierov každého vzťahu a ja si to uvedomujem takisto. Vždy som sa snažil o to, aby niť vzťahu nemala priveľa uzlíkov. Rozumieš tejto metafore, však?

Si pohodová, spoločenská a inteligentná žena. Vieš, ako sa správať v spoločnosti a pred kým čo môžeš povedať a čo nie. Vychádzaš dobre s mojou rodinou aj kamarátmi. Nehovorím že je nevyhnutné aby ste spoločne „klebetili“ každý večer ako najväčšie kamarátky alebo sa chodila opíjať s mojimi kamarátmi, ale je to naozaj nepríjemné, keď vám žena neustále kritizuje rodinu, priateľov, vyhýba sa spoločným akciám a potom plače doma že s ňou nikam nechodíte. Chápeš že mať dobrý vzťah s mamou, neznamená byť mamin "maznáčik", poznáš ma, vieš aký som rodinne založený a ako mi záleží na dobrých priateľstvách.

Nebojíš sa zodpovednosti, si voči mne otvorená a priama. Ak ťa niečo trápi, nie si s niečím spokojná, nesúhlasíš, vieš mi to na rovinu a adekvátnou formou povedať. Komunikácia je ďalší dôležitý základ vzťahov. Vedieť riešiť spoločne problémy, hľadať kompromisy, vedieť sa porozprávať o čomkoľvek či už v rámci zábavy alebo na vážne témy. Nemáš predo mnou tajnosti a pred problémom neutečieš.

Jedno príslovie hovorí: „Žena nevie čo chce, ale neprestane, kým to nedostane.“ Z vlastných skúseností viem, aké je ťažké nájsť ženu, ktorá vie čo očakáva, čo môže očakávať, o čom len snívať. Dnešná doba akosi nabáda k tomu aby si ľudia nič nevážili a všetko čo nefunguje, jednoducho vymenili, namiesto toho, aby sa snažili to opraviť. Boli časy, keď boli autá a manželstvá na celý život. Dnes si naozaj málokto dokáže vážiť čo má, alebo môže mať. Preto si na tebe vážim že si ma vážiš, vážiš si náš vzťah. Udržať si vzťah je ťažšie, ako ho získať. Nestačí pár úspešných krokov, treba ho postaviť na pevných základoch a neustále pestovať. Nevzdáš sa ho pri prvej prekážke a aj preto máme spoločnú budúcnosť.

Problém dnešných vzťahov spočíva tiež v strachu. Ľudia sa boja naozaj niekomu otvoriť, dať mu svoje srdce na dlani. Pritom ako hovorí ďalší z mojich obľúbených citátov: “Láska je jediná hazardná hra, do ktorej musíme vložiť všetko, aby sme vôbec mohli začať hrať”. Istý čas som si myslel že je chyba, ak do vzťahov vkladám od začiatku všetko a snažím sa vidieť v ľudoch vždy to dobré. Áno, občas je to naozaj naivné, ale myslím že to patrí k podstate mojej povahy. Iný už nebudem, sklamania ma naučili posunúť sa ďalej a bolo takmer nevyhnuteľné aby raz tento môj krok do neznáma padol na úrodnú pôdu. Vždy je lepšie ísť do neznáma, ako ostať tam, kde nič nie je.

Sex. Nech si moralisti hovoria čo chcú, aj toto je jeden z hlavných pilierov vzťahov a tak som nesmierne rád že si zdravo vášnivá a aktívna. Máš už za sebou pár skúseností a poznáš svoje telo. Vieš oceniť kvalitu aj kvantitu, vieš sa uvoľniť a naozaj si užiť tú dokonalú symbiózu tiel aj duší. Darmo, sex, kde nechýba láska, vášeň, skúsenosti a vzájomné poznanie je vždy ten najlepší.

Čerešnička na torte? Si šikovná v kuchyni. Láska predsa ide cez žalúdok a každý chlap ocení, ak vieš navariť dobré, zdravé i menej zdravé jedlo. Žiadne RAW, vegan a podobné obmedzovanie, varíš čo mi chutí a to je tiež jedna cesta za šťastím (aj zdravím, ale to už je na inú diskusiu ).

V princípe byť dobrou ženou je jednoduché. Dáma v spoločnosti, gazdiná v domácnosti a “štetka” v posteli (len so svojím partnerom, podotýkam). To máme my, chlapi, pri stovke ženských požiadavok náročnejšie ale zatiaľ ma odhodlanie byť mužom, ktorého ti bude každá závidieť, neopúšťa.

Možno na to všetko, čo som opísal vyššie, stačí jediná vec. Skutočne milovať. Milovať znamená dať všetko a pridať seba samého. Presne o tom to je. Dokážeš naozaj milovať a preto ma berieš takého, aký som. To je presne to, čo ponúkam aj ja tebe. Najlepšie to vystihuje výrok z knihy N.Sparksa—The Notebook: “Nie som nikto výnimočný , tým som si istý . Som obyčajný človek s obyčajnými myšlienkami a viedol som obyčajný život. Nie sú žiadne pamätníky určené mne a moje meno bude čoskoro zabudnuté , ale miloval som celým svojím srdcom a dušou a pre mňa, toto bude vždy dosť."

Je tu však ešte niečo, čo musím napísať. Jedna podstatná chyba celého nášho príbehu. Si iba vymyslená, vysnívaná, neexistuješ. Teda, možno si niekde tam, vo veľkom svete. Možno si bližšie, než si viem predstaviť, možno sa dokonca poznáme, alebo sa niekde náhodne stretávame. Možno práve čítaš tento list. Pokojne sa ozvi. Pretože pokiaľ mlčíme, odpoveď je vždy "nie".

S láskou a zo srdca, M.

Bol raz jeden život | stály odkaz

Komentáre

  1. Staci sa obzriet
    Muz ktory premtsla?Mam tisic farieb,nalad,chvil.Som jedna z mala,zasnena,ziva,pritomna,Mila.Som slnko,som vietor,teplo i chlad..Najdi ma!
    publikované: 02.11.2016 21:02:42 | autor: Veronima (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014