Eternity

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Krásy nových začiatkov

alebo ako nájdete šťastie vtedy a tam, kde ho nečakáte.

Nová žena, nová láska. Začiatky vzťahov patria k najkrajším obdobiam v živote každého z nás. Nové dojmy, spoznávanie, všetko je tak intenzívne a očarujúce. No tak ako je každá bytosť na tomto svete jedinečná, tak aj každý nový začiatok prináša niečo nové, iné.

Za necelý mesiac budem oslavovať 28. narodeniny. Za ten čas som mal šťastie na pár výnimočných žien, ktoré mi, každá svojím spôsobom, zmenili život. Od posledného vážneho vzťahu, ktorý skončil pred viac ako 2 rokmi, som si pomaly zvykol na „single“ život, určitú slobodu a vlastný komfort a zároveň som si postavil pomerne vysoko položenú „latku“ v hodnotách potencionálnej budúcej partnerky. Aspoň som si to vtedy myslel. Tmavé oči, pekný úsmev,dlhé vlasy, sexi, štíhle telo. Veď na Slovensku máme veľa krásnych žien, netreba byť zbytočne skromný a brať prvú čo príde. Určite existuje pekná a zároveň dobrá žena. Nech je s ňou zábava, ale aby nebola rozumovo príliš jednoduchá (aj taký vzťah som zažil a hoci to malo svoje výhody, nikdy ma skutočne nenapĺňal). Takto by som mohol pokračovať. Trošku povrchné? Áno. Hlavne som si však akosi neuvedomoval to podstatné. To, čo ma naozaj spraví šťastným, je skryté pod povrchom. Nie je to o naplnení mojich očakávaní, ale o prekvapení z toho, keď vám niekto do života prinesie čosi, o čom ste ani netušili že vám naozaj chýba.

Od konca minulého roku to bolo jedno z tých pochmúrnych období. Žiaden vzťah, sklamanie po ďalšej žene, od ktorej som si sľuboval niečo viac. Väčšina známych a kamarátov si riešili svoje vzťahy, svadby, deti. Zdá sa že predsa len starnem a moje okolie so mnou. Cítil som sa trošku opustene, nebavilo ma niekomu sa stále vnucovať, pýtať si pozornosť. V akomsi záchvate zúfalstva som sa zaregistroval na pár internetových "zoznamkách", ale ani to neprinášalo žiadané ovocie. Až raz...

Milý úsmev, z jej pohľadu sršalo dobro. "Ryšavka", hm...na farbe vlasov nezáleží, ale pre túto výnimočnú farbu mám istú slabosť. Mala zaujímavý profil a tak som jej napísal. Nepísali sme intenzívne, nejako špeciálne som to neprežíval, no zaujala ma natoľko, aby som ju chcel spoznať aj osobne. Šťastím bolo že aj ona bola naklonená osobnému stretnutiu a tak sme príliš nestrácali čas vytváraním falošných ideálov cez interaktívnu komunikáciu a dohodli si stretnutie.
Očakávania neboli veľké, nemal som príliš čo stratiť. Na podobnom „rande“ som nebol celé roky, no nervózny som nebol. Prial som si len aby to bola zábava, aby nebola nejaká tichá, nudná „myška“. O to väčšie bolo prekvapenie keď som si uvedomil, aký to bol nakoniec príjemný večer. Počas prechádzky popri Dunaji sme nachodili kilometre a neustále sa rozprávali. Bola už tma, pomerne zima, prakticky som nemal možnosť viacej si ju poobzerať. O to viac som vnímal čo rozpráva, ako rozpráva. Jej hlas. Vždy u mňa vedela žena zapôsobiť ak mala pre mňa príjemný hlas. Prvé stretnutie veľa napovedalo, no stále som nemal hlavu v oblakoch. Vedel som však že ju znova rád uvidím. Ďalšie stretnutia naozaj prišli a boli ako blesky z jasného neba.

Prišiel moment, keď som si uvedomil že nesleduje film, ktorý sme mali zapnutý. Bol som to ja, kto ju zaujímal. Naozaj zaujímal. Poznal som veľmi dobre ten pohľad. Keď na niekoho hľadíte ako na svätý obrázok a okolitý svet pre vás neexistuje. Tentokrát sa však ona takto pozerala na mňa. Bol to presne ten okamih, keď vám stačí na pár sekúnd nabrať odvahu a odhodlanie a presne od toho momentu sa všetko zmení. Zmení k lepšiemu.

Ako som už spomenul, začiatky sú vždy krásne. Tentokrát sa však cítim výnimočne. Nie je podstatné či je hnedooká alebo "modroočka", podstatný je spôsob ako na mňa pozerá. Do toho pohľadu som sa zaľúbil. Keď jej hľadím do očí, mám pocit že všetko sa deje tak ako sa má. Dokázal by som si ten pohľad vychutnávať celé hodiny. Baví ma zaspávať a zobúdzať sa pri nej. Keď sa ku mne schúli ako malé mačiatko. Keď na mňa zažmurká tými veľkými krásnymi očami. Niekedy mi pripomína takého malého okatého rozprávkového lemura. Jej smiech je rozkošný a smeje sa veľa. Či už na tom čo si hovoríme, alebo keď ju šteklím a rýpeme do seba.
Obdivujem jej vzťah k ľudom, to čo študuje, prácu ktorú robí, hodnoty ktoré uznáva, veci, ktoré si všíma. Nepotrebuje od chlapa drahé auto a byt, titul pred menom, svalnaté telo, drsné chlapské reči a vzhľad. Hľadala len lásku, vernosť, dôveru, oporu, prirodzenú inteligenciu, teda niečo, čo uznávam aj ja.
Vždy som mal rád dotyky, ale nikdy som z nich nemal pocit takej silnej spätnej väzby. Pôsobí tak krehko a oddane že mám potrebu chrániť ju a starať sa najlepšie ako viem. Nie nadarmo sa hovorí že najkrajšia žena je šťastná žena. Napĺňa ma robiť ju šťastnou. Jej dobré srdce a milá povaha ma motivujú. Byť ten chlap, na ktorého bude stále hrdá, s kým bude šťastná, ktorého jej budú iné môcť len ticho závidieť. Zdá sa, že som našiel šťastie v tom že môžem robiť šťastným niekoho iného. Možno práve v tom spočíva recept pre spokojný život.

Momentálne cítim vnútorný pokoj a radosť. Konečne som prestal riešiť minulosť a nemusím sa trápiť pre budúcnosť. Vychutnávam si to čo mám práve tu a teraz. Posledné dni mi dodali veľa energie a optimizmu. Nikdy vopred nevieme, kam nás osud zaveje, môžeme ale veriť že sme vykročili na tú správnu cestu, tešiť sa z každodenných maličkostí, užívať a vážiť si to čo máme a tých, s ktorými môžeme tráviť čas. Dostal som sa na koniec tohoto textu, no nová životná etapa len začína. Držte mi teda palce, aby som aj s odstupom času mohol písať pozitívny príbeh a ak si z toho všetkého každý niečo zoberie, budem len rád.

Na záver už dodám len toľko, skutočná výhra nie je získať ženu niekoho iného, ani byť ten vyvolený v pomyselnom výberovom konaní medzi vami a iným "adeptom". Láska nie je súťaž, no vzťah predsa môže byť výhrou. Nevenujte čas a pozornosť niekomu, pre koho ste len jednou z možností. Šťastie sa skrýva u toho, pre koho je len jedna voľba a tou ste práve vy. Bez výhrad, aj s vašimi chybami, celým svojím srdcom.

Bol raz jeden život | stály odkaz

Komentáre

  1. Držím palce
    Zažívam rovnaké obdobie takže viem o čom píšeš. Pekné riadky. Povzbudzuje to človeka vo viere, že ešte aj v tejto dobe existujú ľudia s rovnakými hodnotami.
    publikované: 17.06.2016 10:09:46 | autor: Dejvy (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014